Blog

İyilik ve Güzellik Hali

İyiyi düşün, güzeli düşle…

Kim kendini düşüne adarsa onun düşü olur.

Nasıl mı?

Öncelikle kendinizi iyi hissetmek için iyi düşünün, hemen şimdi kendinizi iyi hissetmeyi isteyin.

  1.        Dur. Süre tut, her gün en az 7 dakika gününü nelerin güzelleştireceğini düşün ve ilk adımı at.
  2. Güçlü yanlarını düşün. Bu yanlarının sana neler kazandırdığını ve nasıl daha çok kullanabileceğini düşün. Kullandığında neler olabileceğini düşle.
  3. Keyif aldığın her şeyin listesini yap. Hayatın her alanında yapmaktan keyif aldığın, eğlendiğin şeyleri tek tek yaz. Ve sırayla yapmaya başla.
  4. Sevdiklerini düşün. Seni sevenleri ara, onları sevindirecek bir şey söyle, hissettiklerini anlat. Seni eğlendiren,  keyif veren şeyleri paylaş.
  5. Duygularını harekete geçir. Kendi ihtiyaç ve isteklerini doğru ifade eden duygularını keşfet, tanımla, bunları yaparken içgüdülerine güven.
  6. Hedefler belirle. Daha önce belirlediklerini gözden geçir. En son hangi hedefin için ne yaptın? Hedefine ulaştığında yaşayacaklarını hayal et. Bugün yeni bir adım daha at.
  7. Stresini artıran şeylerin listesini yap. Görmezden gelerek stresten kurtulamazsın, stres kaynaklarını tek tek yaz. Her biri için kendi yorumlarını ve tepkilerini gözden geçir. Başkaları ne yapıyor gözlemle, örnek al ve güçlü yanlarını devreye sok.
  8. İletişimde değer yarat. Anlatmak için değil, anlamak ve anlaşmak için iletişim kur. Anlattığını ve anlaşıldığını göreceksin.
  9. Bugün yeni bir şey öğren. Yeni kelimesini her gün kullan. Doğayı örnek al, her gün yenileniyor. Yeninin heyecanına katıl.
  10. Kendine iyi bak. Yüreğinin gülen gözleriyle ve sevgiye bak kendine ve “şükür, iyiyim” de.
  11. Kararlı ol. Üşenme, erteleme ve vazgeçme.

Koşullar ne olursa olsun önce DURsonra DÜŞÜN ve bulunduğun durumu DEĞERLENDİR ve hazır olduğunuzda DAVRAN, yani HAREKETE GEÇ.

Kim kendini düşüne adarsa onun düşü olur. İyiyi düşün, güzeli düşle… 

Dostoyevski’nin değer yaratan bir sözünü hediye ediyorum size…

“Hayattan korkmayın çocuklar; kendiniz için iyi ve doğru bir şeyler yaptığınız zaman hayat öyle güzel ki.”

Var mı senin de bana hediye edeceğin bir söz haydi yaz bana…

gelisimdeyiz@gelisimenstitusu.com

Yasemin Sungur