Blog

Yılın Son 100 Günü Projemizde 8 – 14 .gün

100/93  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde 8.Gün


Yeni bir haftaya merhaba,

Benim gibi sayıyor musunuz sizlerde günleri?

Bugün bu çalışmanın içinde odaklanmanın önemini de fark ettirecek bir video paylaşıyorum. Dikkat dağınıklığıyla mücadele etmek, günümüzün hızlı tempolu dünyasında birçok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Ancak endişelenmeyin, çünkü odaklanma yeteneğinizi geliştirmek ve hedeflerinize ulaşmak için etkili yöntemler mevcut. Bu da benden.

Günümüz yaşam koşullarında bireylerin isteklerini ve hedeflerini hayata geçirmekte zorlandıklarını görüyoruz.

Yaşam koşullarında sorumlulukların altında kalarak maalesef kendi hedeflerine doğru ilerlemek için adım atma cesaretini bulamıyorlar. İstek noktasına gelip eylem noktasına geçememek çağımızın en büyük sorunlarından biri. Gelişim Enstitüsü kurucusu Gelişim Lideri ve Eğitmen Yasemin Sungur bireylerin hayatlarında ertelediği, bitiremediği şeyleri tamamlamaları ya da başka bir açıdan bakıldığında bırakmak istediklerinden vazgeçmeleri için onlara rehberlik sunduğu Harekete Geç Online Gelişim Programı ile harekete geçmelerini sağlıyor. Zamandan ve mekandan özgür bir şekilde, dünyanın her yerinden istediğiniz zamanda ulaşabileceğiniz online eğitimlerle ön plana çıkmayı hedefleyen ve bu yolda pandemi sürecinden önce kendi deyimiyle dijital dünyaya geçmek için “Harekete Geçen” Yasemin Sungur Gelişim Enstitüsü bu alanda lider olmak için çalışmalarına devam ediyor.

Yaşamın içinde harekete geçmekte zorlanan bireylerin bir diğer sorunu da odaklanmak.

Toplumun genelinde odaklanmak konusunda sorun yaşandığını gözlemleyen ve sunduğu eğitimlerde özellikle bu konuyu geri bildirim olarak alan Yasemin Sungur bu konunun koronavirüs nedeniyle evlerde kaldığımız süreçte daha da ilerlediğini belirtiyor. 7’den 77’ye tüm bireylerde yaşanan bu sorunun ilerleyen zamanda çok daha fazla soruna neden olabileceğini ve tüm alanlarda bireysel ve tabii kurumsal olarak verimin azalacağını vurgulayan Yasemin Sungur, dikkatimizi toplama ve odaklanma konusunda herkesin uygulayabileceği adımlar ve kendi deneyimlerinden oluşan Odaklanmak online eğitim programı ile değerli bilgilerini bizlerle paylaşıyor. Toplumumuzda yıllardır devam eden hep şikayet edilen odaklanmak konusu üzerinde neden çözüm bulamıyoruz? İş hayatında kendi çözümlerimizi yaratamaz mıyız?
Son yıllarda toplum olarak ciddi bir odaklanmak sorunumuz var. Bu konuda çözüm bulmak için konuyu kabullenmemiz ve çözüm aramaya başlamamız lazım. Oysa bizim toplumumuzda hızla bir çözüm yaratmaya uğraşıyoruz, oysaki adım adım kendimize soracağımız doğru sorularla mevcut durumumuzu belirlemeli ve soruların cevapları ile ilerlemeye başlamamız lazım.

Şu anda çevremizde çok fazla dikkat dağıtıcı var.

Bunlar parazit gibi etrafımızda bulunuyor. Albenileri ve cezbedici özellikleri ile bizi bölüyorlar. Bütün bunlardan kendimizi kurtarmak her zaman mümkün olmuyor. Odaklanmayı da öğrenmemiz ve adım adım uygulama yapacağımız şekilde ilerlememiz gerekiyor.

Odaklanmak tüm dikkatimizi tek bir konuya vermektir.

Oysa biz cep telefonları, bilgisayarlar ve kolay ulaşabildiğimiz pek çok araç gereç sayesinde aynı anda pek çok şeyi bir anda yapmayı destekleyen bir dönemin içindeyiz. Müzik dinliyoruz, cep telefonundan gelen mesajları okuyoruz, e-postalara yanıt vermek istiyoruz ve tüm bunları yaparken ana konumuzla ilgilenmeye çalışıyoruz. Kısaca bu durum içinden çıkılmaz bir kısır döngüye dönüşüyor. Oysaki odaklanmanın koşullarını uygulayarak ilerlemek daha sağlıklı olacaktır.

Odaklanmayı seçmeliyiz ve odaklanmamız gereken işe konsantre olmayı düşünmeliyiz.

Bu konuda nelere ihtiyacımız var, mevcutta bizde ne var bunları belirlemeliyiz. İşimizi tamamlamak için zaman ayırmak kadar mekanı hazırlamak da çok önemli. Çevremizi de cazip bölücülerden arındırmamız şart. Bir hedefimiz olmadan da ilerleyemeyiz. Hatta bu hedefin yolu için bir planımız da olmalı. Plan bizi yolda tutar, bizi hedefe götürür. Zihnimizi bu konu üzerinde tutmayı öğrenmemiz lazım, dağılmadan çalışmayı kısa zamanlara bölerek deneyimlemeliyiz. Bu şekilde de enerjimizi doğru kullanmayı hedeflemeliyiz.

Böyle adımlarla ilerlediğimizde zaman içinde alışkanlık kazanıp, odaklanmayı başarabiliriz.


100/92  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde  9.Gün


Merhaba yeni gün, Bugün benim için çok programlı ve keyifli geçti.
💯 Sabah meditasyonumu yaptım.
💯 Beş bin adım civarında yürüdüm.
💯 Bugün henüz yazamadım. Ancak 150 sayfa taslak okudum. Pek yakında yeni kitabım çıkıyor.
💯 Bir video izledim, az sonra sizlerle paylaşacağım. Yeni bir hedef daha seçtim.
💯 Her 10 günde 1 konser izlemek ya da yeni bir müzikal izlemek. Bugün konser izledim.

Sizlerde durum nasıl? Hangi konularda destek istiyorsunuz? İhtiyaçlarını analiz ederek sorular sorar mısınız?

Odaklanmak konusundan devam ediyoruz. Çok etkili bir teknik anlatılıyor videoda.


100/91  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde 10.Gün


Duygusal dayanıklılık geliştirmek için Duygusal Zeka kavramını anlayarak başlayabiliriz.

“Ben Yapabilirim” Duygusal Zekamızı Nasıl Geliştiririz?
Duygusal Zeka – EQ (Emotional Quotient) ile ilgili bilmediğimiz önemli noktalar neler? Neleri yaparsak veya neleri yapmazsak, zekamızı daha etkin ve verimli kullanabiliriz? İşte önemli ipuçları…

“Güneşin sana ulaşmasını istiyorsan gölgeden çık…” –Konfüçyüs

Çok konuşulan ve bireysel gelişimiz açısından çok önemli bu kavram hakkında yazmak istiyordum ne zamandır.
İşte duygusal zeka ile ilgili en anlaşılır ve benim en sevdiğim tanım.
“Duygusal zeka, bireyin çevresindeki sorunlarla, beklentilerle ve baskılarla başa çıkmasını sağlayan yetenek, yeterlilik ve ustalıktır.”
Kendi iç dünyamızda mutlu, huzurlu ve anlamlı bir ömür yaşamak için duygusal zeka yeteneklerine ihtiyacımız var. Duygusal zekamızı etkin kullanmak için iki önemli bakış açısına ihtiyacımız var. Esnek olmak ve uyum sağlamak.

Eğer duygusal zekamız gelişmiş ve kullanıyorsak, yaşamda tam istediklerimizi elde ederiz, kendimizi yeterli hissederiz.


100/90  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde 11.Gün


Merhaba yeni gün

Odaklanmak konusunda kendimizi iyi yönetmek için zamanın akışında bilinçli seçimler gerekiyor.

Günümüzün hızlı ve sürekli dikkat dağıtan dünyasında, zaman yönetimi her zamankinden daha önemli. İster öğrenci olun, ister birden fazla projeyi yöneten bir profesyonel, ya da sadece gününüzü daha verimli kullanmaya çalışan biri olun, etkili zaman yönetimi tekniklerini öğrenmek hayatınızı önemli ölçüde iyileştirebilir. Bu teknikler zamanınızı, hayatınızı daha iyi yönetmenize yardımcı olacaktır.

İzleyelim, okuyalım  ve yorumlayalım lütfen.


100/89  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde 12.Gün


Bir gün daha uğurlanıyor. Sevgiyle gönderelim.

Koşullar ne olursa olsun önce DUR, sonra DÜŞÜN ve bulunduğun durumu DEĞERLENDİR ve hazır olduğunuzda DAVRAN, yani HAREKETE GEÇ.

Kim kendini düşüne adarsa onun düşü olur. İyiyi düşün, güzeli düşle…

Dostoyevski’nin değer yaratan bir sözünü hediye ediyorum size…

“Hayattan korkmayın çocuklar; kendiniz için iyi ve doğru bir şeyler yaptığınız zaman hayat öyle güzel ki.”


100/88  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde 13.Gün


Yılın Son 💯 Günü farkındalık çalışmamızda 13.gündeyiz.

Duygusal Dayanıklılık kavramını her yönden yaşadığım 36 saat geçirdim. Yaşadıklarım bu yazımı hatırlattı. Sevgiyi seçiyorum. Çok şükür 🙏🧿

Bugün… Özellikle

Bugün, hayatımdaki nimetler için ŞÜKREDİYORUM.

Bugün, hiçbir şey için ENDİŞE ETMİYORUM.

Bugün, hiçbir şeye KIZMIYORUM.

Bugün, DÜRÜSTÜM.

Bugün, tüm varlıklara karşı NAZİK ve SAYGILIYIM.

Bugün kendime NAZİK ve Saygılıyım.

 


100/87  “Yılın Son 💯 Günü” Projemizde 14.Gün


Bugün Pazar, projemizin 14.günü.

Bugün, hayatımdaki nimetler için ŞÜKREDİYORUM
Bugün, hiçbir şey için ENDİŞE ETMİYORUM
Bugün, hiçbir şeye KIZMIYORUM
Bugün, DÜRÜSTÜM
Bugün, tüm varlıklara karşı NAZİK ve SAYGILIYIM
Bugün kendime NAZİK ve SAYGILIYIM

Okudunuz mu yazıyı, neler düşündürdü. Hayatımızda uygulayabilsek neler değişir?

Paylaşımlarımı hayatın akışı içinde yapıyorum.

Bugün çok sevdiğim ve etkilendiğim bir başka konuyu sizlerle paylaşıyorum. Konu ne kadar güzel. Sizlere neyi hatırlattı… En son ne zaman uçurtma uçurdunuz?

Sevgiyle nefes alıp, bakıp, adımlar atalım.